Gebarenschat #2: “Dit vinden wij mooie gebaren”

Mooie Gebaren 2akopie

In deze reeks vraag ik telkens aan 2 personen welk gebaar zij mooi vinden. Het is dan de bedoeling dat ze een gebaar kiezen dat ze bijzonder vinden en vervolgens hun keuze verantwoorden. Vandaag zijn Julie, Nick en Benoit aan de beurt. Deze keer zijn het niet alleen gebaren uit VGT (Vlaamse Gebarentaal), maar ook uit LSFB (Langue des Signes Belge Francophone).

Als je nog niets weet over gebarentalen, raad ik je aan eerst even dit artikel te lezen: “Vlaamse Gebarentaal: 5 dingen die je moet weten (volgens mijn vriend en ik)“.
Oh ja, vergeet de ondertiteling niet aan te zetten.

Julie is 23 jaar en groeide op in een doof gezin. Haar moedertaal is LSFB (Langue des Signes Belge Francophone), maar ze kent ook Vlaamse Gebarentaal. Ik ben niet alleen benieuwd naar de mooiste gebaren uit Vlaamse Gebarentaal, maar ook uit andere gebarentalen. Ik vroeg dus aan Julie om wat meer te vertellen over twee mooie gebaren uit LSFB.

Nick is een man van 31 jaar uit Poperinge en werkt als ICT-consultant. Hij groeide op in een horend gezin met twee broers, waarvan één broer slechthorend is. Hij leerde Vlaamse Gebarentaal op school.

Benoit is 23 jaar en groeide op in een horend gezin. Hij leerde Vlaamse Gebarentaal op de kleuterschool en de basisschool. Benoit ziet zijn dove vrienden regelmatig, waardoor hij zijn Vlaamse Gebarentaal kan onderhouden. Verder volgde hij de opleiding Orthopedagogie op Thomas More in Geel.

Ken jij eender welke gebarentaal (Vlaamse Gebarentaal, Nederlandse Gebarentaal, etc.) en vind jij een bepaald gebaar het vermelden waard? Stuur dan even een mailtje naar lena.vaes@telenet.be.

Liefs, Lena

Dit wil je misschien ook wel lezen:

1 Comment

  1. zonienclub januari 3, 2019

    Hallo, wij hebben een link naar uw site op onze site gezet https://www.zonienclub.be/links.html
    Wij zijn een vereniging voor doven en slechthorenden en vinden het tof dat jullie de gebarentaal in het zonnetje zetten.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *