Een avond met m’n lief naar de cinema? Als er ondertiteling is.

IMG_2641-1024x683

Onlangs was het weer zover. Ik gooide al mijn vrouwelijke charmes in de strijd om mijn fantastisch lief ervan te overtuigen nog eens een romantisch avondje te organiseren. Samen iets lekkers gaan eten en met een glas cava in de hand toosten op onze toekomst, gevolgd door een uitje naar de cinema voor een mooie Vlaamse film. Ja, dat leek me wel wat. (Nou, vervang die glazen cava maar met een gedeeld glas water, zo gierig zijn we wel.)

Mijn vriend is nu niet echt een romantisch type, maar welke man zegt nu nee tegen lekker eten waarbij achteraf niet geholpen moet worden bij het afwassen? Een film zonder ondertiteling bijwonen, dat bleek voor mijn dove vriend echter een groter probleem.

ONDERBREKING: Dit is een artikel dat oorspronkelijk op Mona Lena werd geplaatst omdat het over mijn persoonlijke leven gaat. Omdat het echter ook past bij het thema van Mona Lena VGT, besloot ik een deel van het artikel ook hier te plaatsen.
Lees het vervolg van het artikel hier: http://www.mona-lena.be/vlaamse-gebarentaal-dovengemeenschap/een-avond-met-mn-lief-naar-de-cinema-als-er-ondertiteling-is/

Dit wil je misschien ook wel lezen:

1 Comment

  1. Site juni 10, 2016

    Hier geen dove maar gedeeltelijk slechthorende vriend. als een film niet luid genoeg staat dan merk ik al ergernissen. Laat dan ook nog eens de ondertitels weg en het vat met ergernissen is bodemloos. Ook ik ben dus voor het ondertitelen van Vlaamse films! Duimen maar!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *