Doofgewoon verliefd

IMG_0005

Mensen vragen soms hoe het is om een dove vriend te hebben. “Nou, gewoon, we praten, we knuffelen, we kussen en we zien elkaar graag. Oh, en stiekem maken we af en toe ook wel eens ruzie over die hoop kleren op het bed of de mislukte spaghettisaus.” Onze relatie is veel meer dan enkel ‘doof’ en ‘horend’ en dat beseft niet iedereen. Uiteraard zijn er enkele bijzonderheden aan onze relatie, maar niet méér dan bij anderen. Ik besloot een dag uit ons leven te beschrijven, zodat mensen zich kunnen voorstellen welke leuke bijzonderheden er zijn, maar ook kunnen zien hoe gewoon onze relatie is.

Vandaag moesten we iets afhalen bij mijn mama en ik had mijn wekker gezet. Hij heeft zijn trilwekker (klinkt veel spectaculairder dan het werkelijk is) nog niet geïnstalleerd, dus had hij mij maar ingeschakeld. Ik had een goed humeur en maakte hem dus wakker met een zoen. En wat als ik een slechte dag heb? Dan doe ik het niet met een zoen, maar nog steeds met een zachte streling. Ik heb hem ooit met een serieuze duw wakker gemaakt (oh boy, was I wrong!) en ik kreeg bijna een arm in mijn gezicht. Hij was nogal geschrokken want als hij slaapt, is het niet alleen donker, maar ook muisstil. Daar wil je niet met een duw plots uitgehaald worden.
Maar wie wil er nu wel zo wakker worden?

Eenmaal aan de ontbijttafel, geeft hij me een aaitje over mijn wang of gebaart hij het woord ‘lief’ op mijn gezicht, in plaats van op het zijne. Troetelwoordjes zoals ‘poezewoefke’ of ‘sjoekeloeke’ hebben we niet in Vlaamse Gebarentaal.
Maar betekenen die aaitjes niet zowat hetzelfde als troetelwoordjes?

ONDERBREKING: Dit is een artikel dat oorspronkelijk op Mona Lena werd geplaatst omdat het over mijn persoonlijke leven gaat. Omdat het echter ook past bij het thema van Mona Lena VGT, besloot ik een deel van het artikel ook hier te plaatsen.
Lees het vervolg van het artikel hier: http://www.mona-lena.be/persoonlijk/doofgewoon-verliefd/#more-796

Dit wil je misschien ook wel lezen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *