België presteert goed op het Doven EK – en niemand weet het …

10409235_10153407812434415_2977152566557467523_n

De Deaf Red Devils wisten zich een tijd geleden te kwalificeren voor het EK voor Doven in Hannover (Duitsland).  Ondertussen hebben ze de halve finale nét niet gehaald, maar ze strijden nog volop voor de 5e plaats. Helaas weet bijna niemand hier iets over: ons Belgisch team krijgt geen aandacht van sportjournalisten. 

Iedereen weet dat de “gewone” Rode Duivels het in 2014 erg goed deden op het WK in Brazilië. Maar dat er een EK voor Doven is en er zoiets bestaat als Deaflympics (Olympische Spelen voor Doven), weet niemand. Men zou kunnen redeneren dat dit ligt aan het kleinere publiek – er zijn immers niet zo heel veel doven in België – maar sinds wanneer is sport alleen belangrijk als er een groot publiek is? Iedere sportprestatie is het vermelden waard. 

Dat er een knap meisje (aka Axelle Despiegelaere) tussen de supporters zat in Brazilië, werd uitgebreid beschreven in de media. Dat Axel Witsel zich een dagje fysiek niet zo lekker voelde, verdiende blijkbaar een volle pagina in de krant. Maar dat een jaar voordien de Deaflympics plaatsvonden in Sofia (Bulgarije), werd niet gedeeld. Dat België zich begin dit jaar kwalificeerde voor het EK voor Doven was het vermelden blijkbaar ook niet waard.

Iedere athleet traint even hard. Iedere sport is even zwaar. Verdient Dovensport dan echt geen plaatsje in de media?

Liefs, Lena.

NB: Ik zou hier nog zoveel meer over kunnen vertellen. Ik koos ervoor het kort en bondig te houden. Vragen hierover zijn echter altijd welkom, ik zal ze uitgebreid beantwoorden.

NB²: Het is zover: er is eindelijk een artikel geplaatst. Lees het hier op Belgium Soccer.
Ondertussen is er ook een artikel in het Nieuwsblad verschenen!

Hier is ook een overzicht van hun prestaties tot nu toe:
– België vs. Turkije (voormalig wereldkampioen): 1-1
– Frankrijk vs. België: 0-1 (videoverslag)
– Kroatië vs. België: 1-3 (videoverslag)
– Oekraïne (Deaflympics: goud in 2009, zilver in 2013) vs. België: 2-1
Woensdag 24 juni spelen ze tegen Duitsland voor de 5e plaats.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *